jueves, 29 de diciembre de 2011

L'espresso perfecte, segons la norma de les 4M

La preparació d'un bon espresso és un veritable art que es basa en la llei de les 4 M:
  1. Miscela:  De la barreja de diferents varietats i orígens del cafè verd, depèn l’aroma, el sabor i el cos del producte final. No ho confongueu amb el anomenat "cafè mezcla" que conté un percentatge de cafè torrefacte i que converteix la bareja en poc saludable. Utilitzeu semmpre "blends" naturals. 
  2. Macinadosatore:  El molinet, dels quals hi ha varis tipus, ha de ser elegit d'acord a les seves característiques, per obtenir el grau just de molta del cafè en gra. Qualsevol ús inadequat d'aquest element pot tenir efectes negatius en el producte acabat, com l'alteració de les característiques organolèptiques.
  3. Macchina:  També heu d'escollir la màquina de cafè més adequada a les seves necessitats i seguir les normes per a la pressió, la temperatura i la dosi recomanada de cafè molt. El manteniment adequat de la màquina de cafè té una gran influència en el resultat final. Una neteja constant i la depuració de la màquina afecta en el sabor del producte ofert als clients.
  4. Mano:  La mà del barista, és a dir, l'habilitat del professional participa decisivament en la preparació de cafè. La formació i l'experiència li permet gestionar de la millor manera possible les diferents etapes que condueixen a la tassa de cafè.
(By KFEKONK - Ricard Torrent)

No hay comentarios:

Publicar un comentario